Gun een Saab een tweede leven

Bijtelling

In Nederland kennen we een unieke en gunstige bijtellingsregeling voor auto’s van 15 jaar oud en ouder. Rijdt u deze zogenaamde ‘youngtimer’ zakelijk, dan bedraagt uw bijtelling maar 35 procent over de relatief zeer lage dagwaarde. Bij Saab Youngtimer Lease gebruiken we de solide Saab 9-5 als basis om u een luxe en veilige leaseauto aan te kunnen bieden. 

Met een maandelijkse bijtelling van ongeveer €80,00 (bij een 50% IB-tarief) is het privégebruik van uw leaseauto uiterst vriendelijk voor uw portemonnee. U kunt natuurlijk zelf een 15 jaar oude Saab aanschaffen, maar wij kunnen u door ons concept mobiele zekerheid bieden en u geheel zorgeloos laten rijden.

FL1I0664

Youngtimer versus nieuw

Voor auto's van 15 jaar en ouder hanteert de belastingdienst een percentage van 35% over de dagwaarde (WEV). Bij auto's jonger dan 15 jaar is dit 22% over de catalogusprijs.

Onze defenitie

Volgens de definitie van Saabpartners.com, de moedermaatschappij van Saab Youngtimer Lease BV is een youngtimer een auto van minimaal 15 jaar oud welke in een dermate goede (bijna nieuw) staat verkeert, zodat u er dagelijks zorgeloos mee kunt rijden. Een auto met luxe en uitstraling, waarmee u zich zakelijk verantwoord onderscheidt.

Fiscaal vriendelijk, wat is dat nou precies?

Een youngtimer heeft als fiscaal voordeel dat u bij privégebruik over de dagwaarde een lage bijtelling betaalt. Deze bijtelling is weliswaar 35%, maar de dagwaarde van een youngtimer ligt vele malen lager dan de nieuwwaarde. Daardoor is het verschil in bijtelling tussen bijvoorbeeld een nieuwe vergelijkbare auto en de youngtimer-variant ongeveer €6000,- netto per jaar. Tel uit je winst!

Bij de aflevering van uw Saab 9-5 krijgt u een door een erkend taxateur opgesteld taxatierapport, zodat u precies weet welke waarde u voor uw inkomstenbelasting dient op te geven.