Waarom een Saab Youngtimer?

Saab, het merk dat zijn oorsprong in het mooie Zweden vindt. Zweden dat o.a. bekend staat om de natuurlijke schoonheid, milieubewustheid, hoogwaardig design en nauwkeurige techniek met veel aandacht voor veiligheid. Dit alles is naar onze mening terug te zien in de auto’s die het door ons zo geliefde merk Saab geproduceerd heeft.

Saab bouwde tijdloze auto’s. Uniek, eigengereid en zeer onderscheidend. Met veel aandacht voor veiligheid en comfort. De schoonheid van het land Zweden is terug te zien in het chique karakter en de rust die de auto’s uitstralen. Saab-rijders zullen deze omschrijvingen ongetwijfeld herkennen en zullen merken dat de authenticiteit van het merk een unieke band tussen de rijders schept.

Betrouwbaar

Bij Saab Youngtimer Lease least u niet zomaar een 15 jaar oude occasion, maar een grondig nagekeken Saab. U kunt genieten van een uiterst betrouwbare motor en desgewenst een handgeschakelde- of automatische versnellingsbak. Alle gevoelige componenten zijn getest en waar nodig vervangen.

Maar we gaan verder

Ook uw interieur wordt opgefrist. Zo kunt u genieten van een refurbished lederen interieur, een high end audio systeem en tal van andere comfort verhogende zaken. Ook is het mogelijk om uw Saab om te bouwen naar modeljaar 2006. Hierdoor krijgt uw 'youngtimer' een jongere uitstraling.

Hoe vinden we uw Saab?

Samen met u gaan we op zoek naar de Saab zoals u die graag wilt hebben. Kleur, estate of sedan, handbak of automaat, stof of leer, schuifdak, gewenst vermogen etc. Graag stellen we samen met u uw wensenlijstje samen. Vervolgens gaan we in heel Europa op zoek naar geschikte modellen..

Daarnaast kunnen we uw Saab 9-5 van allerlei aftermarket accessoires voorzien waaronder meer vermogen, een standkachel, trekhaak en tal van andere mogelijkheden. Alles geheel afhankelijk van uw wensen en uw budget. Voordat we uw Saab 9-5 afleveren onderwerpen we hem aan een strenge keuring aan de hand van een uitgebreide checklist. Wij laten niets aan het toeval over.

Waarom een Saab?

Saab bouwde tijdloze auto’s. Een exemplaar van 15 jaar of ouder is nog steeds een chique verschijning in het hedendaagse verkeer. Niet voor niets dat architecten (vanwege de vormgeving), stylisten (vanwege het interieur) en artsen (vanwege de veiligheid) het merk Saab zo appreciëren.

Saab Youngtimer Lease en het milieu

Een 15 jaar oude auto heeft in de regel een hogere CO2-uitstoot dan een moderne auto. Wij monteren in al onze auto’s de laatste generatie van de B235E- of B235R-motoren die in 2010 de Saab-fabriek verlieten. Het spreekt voor zich dat deze motoren wezenlijk schoner en moderner zijn dan de eerste generatie motoren van de Saab 9-5.

Brandstof

Wij adviseren onze klanten (vanaf 15.000 km per jaar) een LPG G3-installatie in te laten bouwen. LPG heeft namelijk een aanmerkelijk schonere verbranding dan diesel of benzine. De oude motorsoftware wordt door de laatste generatie vervangen. Onze motoren zijn met een kleine aanpassing bovendien geschikt om op E85 bio-ethanol te rijden waardoor er eveneens minder schadelijke emissies uit de uitlaat komen.

Recycling

Ons Saab Youngtimer Lease concept is de ultieme vorm van recycling. U kunt een bijdrage leveren aan de vermindering van CO2 uitstoot, door i.p.v. een nieuwe auto te laten fabriceren, een Saab een tweede leven te gunnen. U rijdt niet alleen een fiscaal aantrekkelijke youngtimer, maar u bent tevens milieubewust en u maakt een fantastisch statement richting uw zakenpartners, vrienden en kennissen.