Over ons

Deze pagina gaat over ons team van Saab Youngtimer Lease.

Bas

Beide mannen hebben al jarenlang een passie voor auto’s en heel in het bijzonder voor het merk Saab. Bas werkte na zijn opleiding tot monteur bij Saab Janse in Zwolle in diverse functies. Hij heeft als dagelijks vervoermiddel alle typen Saab gehad van de klassieke 95 via de 99 tot de karakteristieke 900 en van snelle 9-3 Aero tot comfortabele 9-5 Aero.
Bas is op dit moment de grote drijfveer achter de wel bekende internet site Saabpartners.

 

Dirk

Dirk Koppen is afkomstig uit de retail en wholesale in de schoenenbranche. Hobbymatig heeft hij een grote verzameling Saab-modellen. Zijn oudste is een Saab 92 uit 1954 en zijn grote liefde is de Saab tweetakt. Dagelijks beweegt hij zich voort in een 9-5 Aero estate. Beide mannen hebben elkaar als Saab hobbyisten en verzamelaars leren kennen en raakten bevriend. Toen eind 2011 Saab failliet ging, besloten Smit en Koppen een nieuwe onderneming te starten zodat ze de onderdelenvoorziening van hun geliefde merk konden waarborgen. Sinds maart 2012 is de onderneming Saabpartners een feit.

 

Saabpartners

In het Zweedse Trollhättan waar de productie twee jaar geleden stokte, rollen sinds kort weer Saabs van de band. Saabpartners heeft daar op bescheiden wijze aan meegeholpen, bijvoorbeeld door verschillende van de gekochte onderdelen weer terug te verkopen zodat productie makkelijker herstart kon worden. Tot op de dag van vandaag is hun relatie met NEVS, de huidige eigenaar van Saab, bijzonder goed. De liefde voor de klassieke Saab en de veranderende regelgeving rond de Oldtimer bracht hun op het idee waaruit uiteindelijk een nieuwe onderneming Saab Youngtimer Lease BV uit is ontstaan.
Zie ook www.saabpartners.com