saab young timer lease Fiscaal

Lease Bijtelling via dagwaarde.

In Nederland hebben we een unieke en financieel gunstige bijtellingsregeling voor auto’s van minimaal 15 jaar oud. Rijdt u deze zogenaamde ‘youngtimer’ zakelijk, dan bedraagt uw bijtelling maar 35 procent over de relatief zeer lage dagwaarde.Bij Saabyoungtimerlease gebruiken we de solide Saab 9-5 als basis om u een luxe, veilige en snelle leaseauto aan te kunnen bieden. Met een maandelijkse bijtelling van ongeveer €20,00 netto (bij een 50% IB tarief) is het privé gebruik van uw leaseauto helemaal legaal afgedekt.

Lease auto legaal afgedekt.

Voor auto's van 15 jaar en ouder hanteert de belastingdienst een percentage van 35% over de waarde in het economisch verkeer (WEV). Bij auto's jonger dan 15 jaar is dit 25% over de catalogusprijs.

Onze definitie.

Volgens de definitie van Saabpartners, de moedermaatschappij van dit Saab Youngtimer Lease BV is een youngtimer een auto van minimaal 15 jaar oud die in een dermate goede (bijna nieuw)staat verkeert, zodat u er probleemloos dagelijks mee kunt rijden. Een auto met luxe en uitstraling, waarmee u zich zakelijk verantwoord onderscheidt.

Fiscaalvriendelijk. Wat is dat nou precies?

Een youngtimer heeft als fiscaal voordeel dat u als zakelijke rijder over de dagwaarde een bijtelling dient te betalen. Die bijtelling is weliswaar 35%, maar de dagwaarde is vele malen lager dan de nieuwwaarde. Daardoor is het verschil in bijtelling tussen bijvoorbeeld een nieuwe Audi A6 en de youngtimer-variant ongeveer €6000 netto per jaar.

Bij de aflevering van uw 9-5 krijgt u een door een erkend taxateur opgesteld taxatierapport zodat u precies weet welke waarde u voor uw inkomstenbelasting dient aan te geven. Op deze manier sluiten we iedere vorm van discussie met de fiscus uit en kunnen we u vooraf absolute zekerheid garanderen welk uw bedrag u voor uw privé bijtelling dient te reserveren.